Rowan Yarns

Kies op eigenschap

Volgende Cursus

Bekijk de Kalender De volgende niet te missen Workshops

Nieuwe producten

Informatie

Aanbiedingen

Tags

Rowan Yarns

Rowan is één van onze topmerken. De modellenboeken zijn prachtig uitgegeven. Rowan werkt samen met zeer veel ontwerpers. Eén van de belangrijkste daarbij is Kaffe Fassett. Samen met zijn partner Brandon Mably waren zij een paar jaar geleden te gast bij Lana in Antwerpen voor enkele workshops. De garens van Rowan zijn natuurlijke materialen van e...

Rowan is één van onze topmerken. De modellenboeken zijn prachtig uitgegeven. Rowan werkt samen met zeer veel ontwerpers. Eén van de belangrijkste daarbij is Kaffe Fassett. Samen met zijn partner Brandon Mably waren zij een paar jaar geleden te gast bij Lana in Antwerpen voor enkele workshops. De garens van Rowan zijn natuurlijke materialen van een zeer goede kwaliteit. Merinowol, kidmohair, alpaca, zijde, zuivere schapenwol, enz...  Het zijn niet de goedkoopste garens, maar u breit er wel een tijdloze trui of vest mee.

Meer

Rowan Yarns  Er zijn 11 producten

Subcategorieën

 • Alpaca Classic

  Alpaca Classic is een breigaren van superfine Alpaca gesponnen rond een katoenen draad. Dit geeft een zeer zachte en lichte breiwol. Voor naalden 3,5 mm. Verpakking: 25 gram met 120 m garen.

 • Alpaca Merino DK

  Baby Alpaca, super fijne Alpaca, extra fijne Merino Wool en nylon, samen gemengd om een extra zacht en lichtgewicht garen te maken. De bijzondere manier van spinnen geeft uw werkstuk een luchtig, zacht en licht gevoel, zowel tijdens het breien als om te dragen. 105 m/25gr.  Breien met naalden 4,5 mm.

 • Alpaca Soft DK

  Alpaca Soft DK is een eerste klas mengeling van extra fine merino, super fine merino en baby alpaca. Het is een zeer zacht garen dat ideaal is voor alle soorten breiwerk en accessoires. Verpakking: 50 gram met 125 m breigaren. Voor naalden 4 mm (22 steken 30 naalden op 10 x 10 cm).

 • Baby Merino Silk DK

  Een luxueus garen speciaal ontwikkeld voor baby truitjes. Het is machinewasbaar op 30°C en door de zijde voelt het extra zacht aan.

  Little Rowan Kids Cover.jpgMarcie 2.jpg       

 • Big Wool

  Big Wool van Rowan is een 100% Merino wol voor breinaalden 10 tot 15 mm. Snel gebreid met kabels of gewoon tricotsteek. Voor truien of accessoires. Bekijk de modellen maar. Verpakking 100 gram met 80 m garen. 11 bollen (1100 gram) voor een damestrui met lange mouwen.

 • Brushed Fleece

  Brushed Fleece van Rowan Yarns is een super zachte mengeling van extra zachte Merino wol en Baby Alpaca. Samenstelling: 65% Merinowol, 30% Alpaca en 5% Polyamide. Het garen heeft een zacht marmer effect en laat zich snel breien met naalden 6. Het is erg draagbaar, warm en licht in gewicht. Verpakking: 50 gr bolletjes met 105 m garen.

 • Camello

  Camello van Rowan is een mengeling van 18% Kameelhaar, 68% extra fine Merino voor de zachtheid (en 14% Nylon voor de sterkte). De kettingstructuur van het garen maakt dat het een mals en volumineus garen is. Daardoor krijgt u een luchtig breiwerk. Verpakking: 25 gram met 175 m garen. Voor naalden 4 mm. 20 bolletjes (550 gram) voor een medium damestrui.

 • Cashmere Tweed

  Cashmere Tweed is een kwalitatief tweed garen samengesteld uit 80% extra fine Merino wol en 20% Kasjmier (cashmere). Verpakking: 25 gram met 88 m breigaren. Voor breinaalden 4 mm. Ideaal voor accessoires en natuurlijk wat exclusieve kledingstukken met een tweedlook.

 • Cocoon

  Dit fantastische zachte garen is een droom voor een ontwerper. Gemaakt van een mengeling van Merino wol en Kid Mohair. Samenstelling: 80% Merino wol en 20% Kid Mohair. Mooi effect voor ajourmodellen en kabelsteken en voor modellen met zachte kleurovergangen en jacquardpatronen.  Met naalden 7 gaat het snel vooruit. 100 gram bollen met 115 m garen.

 • Cosy Merino

  Cosy Merino is een bouclé breiwol samengesteld uit Merinowol, Kasjmier (Cashmere) en Yak wol. Een super luxueus garen dat zich perfect leent voor kabel en stekentruien.

    Gratis patronenboekje bij aankoop van het materiaal.

 • Cotton Glace

  Cotton Glace is een 100 % katoen met een zacht glans effect. Het werd vaster gesponnen, wat het een bijzonder effect geeft voor een zomers breimodel, zowel om te breien als om te haken. Ook weer in een mooi kleurengamma beschikbaar. 115m/50 gr.

 • Creative Linen

  Creative Linen van Rowan is een zomergaren voor naalden 4,5. Zowel linnen als katoen dragen zacht op de huid. De mengeling zorgt voor een bijzonder kleureffect. 200 m/100 gr.

 • Denim Lace

  Het nieuwe Denim Lace van Rowan Yarns is een katoenen lace breigaren en dus ideaal voor sjaals, accessoires en zomertruien. Verpakking: Cones van 50 gram met 400 m breigaren. Voor naalden 2,75 en 3 mm.

  Gratis Patronenboekje bij aankoop van het garen voor één van de modellen.

 • Felted Tweed

  Felted Tweed is een gemengd garen van Merinowol, Alpaca en Viscose. Alle 3 zachte materialen. De prachtige kleurenmix leent zich perfect voor veelkleurige modellen, maar ook voor ajourbreiwerk of gezellige kabeltruien.

 • Felted Tweed Aran

  Felted Tweed Aran is de dikkere versie van Felted Tweed. Het garen is een unieke mengeling van wol, alpaca en viscose, wat niet alleen voor een aangenaam gevoel zorgt, maar ook een prachtig kleureffect geeft.

 • Fine Lace

  Fine Lace is zoals de naam zegt een zeer fijn lace garen bestaande uit een prachtige mengeling van de zachtste Alpaca en de fijnste Merino wol. Dit luxueuse garen is verkrijgbaar in prachtige wat krijtachtige tonen. Het leent zich perfect voor breien en haken en is uitermate geschikt voor kantbreiwerk. 400 m/50 g. Naalden 2 tot 4 mm al naargelang het soort brei- of haakwerk.

 • Fine Silk

    Fine Silk is een fijn breigaren met een zachte glans. Het leent zich goed voor accessoires en geklede modellen. Samenstelling: 30% Wol, 40% Zijde en 30% Viscose. Voor naalden 2 3/4. Verpakking: 25 gram met 164 m garen. Proeflapje 10x10 cm = 35 steken en 45 naalden. Behoort tot de Rowan select reeks, dus beperkt in aanbod : wacht niet te lang, op is op. Gratis patronenboekje bij aankoop van de wol.

 • Handknit Cotton

     

  Volledig breipakket, klik op de foto

  Een dikkere katoen voor naalden 4,5 mm die machine wasbaar is. Geeft een stevig breiwerk. Ook geschikt voor tassen en kussens. 85 m /50 gr.

 • Handknit Cotton KF

  Kaffe Fassett selecteerde een tiental nieuwe, heldere kleuren voor het Handknit Cotton breigaren. Alhoewel het een Limited Edition was, kon Lana toch nog een voorraad inslaan voor dit seizoen. Natuurlijk zijn deze kleuren te combineren met de andere Handknit Cotton kleuren.

 • Hemp Tweed

  Hemp Tweed van Rowan is een mengeling van wol en hennep wat een modern tweed effect geeft. Het is zacht om te dragen en zalig om mee te breien. Door de hennep behoudt het breimodel gemakkelijker zijn vorm en het krijgt meer kleur en karakter door het vaak te dragen. Samenstelling: 75% Wol en 25% Hennep. 95 m/50 gr. Breien met naalden 4,5 mm.

 • Kid Classic

  Kid Classic van Rowan is al jaren een deel van de collectie. De perfecte mengeling van Lamswol en Kid Mohair geeft een zalig zacht garen met een prachtig kleurengamma. Samenstelling: 70% Lamswol, 22% Kid Mohair en 8% Polyamide. Verpakking: 50 gram met 140 mts garen. Wordt gebreid met naalden 5-5,5.

 • Kidsilk Haze

  Kidsilk Haze is een superzacht garen samengesteld uit 70 % Kid Mohair en 30 % zijde. Het garen kan zowel met enkele draad als met meerdere draden samen gebreid worden. Ideaal voor een vestje voor de frissere zomeravonden, maar ook voor een warme trui in de winter. Uitermate geschikt voor alle lace breiwerk.

 • Kidsilk Haze Vintage

  GRATIS PATROONBOEKJE BIJ AANKOOP VAN DE WOL.

  Een limited edition garen. Kidsilk Haze Vintage is een prachtige mengeling van 70% Kidmohair en 30% Zijde met een witte kern. Hierdoor verkrijgt men een subtiel mengeling effect met een vintage look. Verpakking: 25 gram met 210 m garen. Voor breinaalden 3,5 - 5 mm.

 • Original Denim

  Denim is een katoenen garen dat zich gedraagt zoals een Denim (jeans) product. Het krimpt tijdens de eerste wasbeurt en de kleur zal lichtjes vervagen door het gebruik zoals bij een jeansbroek. Samenstelling: 100 % Katoen. 92 m/50 gr. Breinaalden nr 4.

 • Pure Linen

  100 % linnen, een ideaal lichtgewicht garen voor zomers breiwerk. Luchtig en koel om te dragen. Samenstelling: 100% natuurlijke linnen. Verpakking: 50 gr. met 130 m garen. Voor naalden 4 - 4,5 mm. stekenverhouding 10x10 cm = 17 steken en 28 naalden.

 • Pure Wool Superwash DK

          

  100% wol. Dit garen is wat steviger, maar voelt toch nog zacht aan. Ideaal voor de wat steviger trui of vest deze herfst en winter. Superwash betekent dat het breigoed machinewasbaar is en zelfs op 40 °C. 125 m/50gr. Voor breinaalden 4 mm.

 • Pure Wool Worsted

       SPENCE 2_1333x1000.JPG    

  Een zachte 100% Superwash Wol, machine wasbaar en beschikbaar in een prachtig kleurengamma van zachte neutrale kleuren, fellere kleuren en diepe donkere tonen.

 • Revive

  Purelife revive is een zomers tweed garen. Wat het extra speciaal maakt, is dat het gesponnen werd uit gerecycleerde garens. Het kleureffect dat deze mengeling geeft, is zeer bijzonder. Geschikt voor naalden 4. 125m/50 gr.

 • Rowan Cotton Cashmere

  Cotton Cashmere is een limited edition garen. Door de Cashmere wint het garen aan zachtheid en vooral aan lengte waardoor uw breiwerk lichter aanvoelt. Tevens zorgt het voor die unieke zachte kleuren. Rowan Cotton Cashmere is een mengeling van 85% katoen en 15% Kasjmier (Cashmere). Voor breinaalden 4 mm. Verpakking: 50 gram met 125 m garen.

 • Rowan fine tweed

  Rowan Fine Tweed is een 100% wollen, prachtig fijn tweed garen, ideaal voor meerkleurige truien. Wordt vaak gebruikt in de ontwerpen van Kaffe Fassett. Helaas is het garen uit collectie, maar Lana heeft nog een kleine voorraad. Verpakking: 25 gram met 90 meter garen. Voor breinaalden 3 - 3,5 mm. Handwas

  Een goed alternatief is Isager Tweed, ook voor naalden 3 - 3,5 mm en met ongeveer dezelfde lengte/dikte.

 • Softyak DK

  Softyak DK van Rowan Yarns is een bijzondere mengeling met katoen en yakwol, wat betekent dat het een zeer zacht materiaal is. Het breigaren is dan ook voor alle seizoenen geschikt. De donkere yakwol geeft een prachtig kleureffect en maakt het garen lichter en soepeler. 135 m/50 gr.

 • Summerlite DK

  Summerlite DK van Rowan yarns is een zacht 100 % katoenen garen met een matte schijn. Het kleurengamma gaat van zachte pastelkleuren tot heldere fellere kleuren. Geschikt voor haken en breien. Samenstelling: 100% katoen. Verpakking: 50gr. bolletjes met 130 m draad.

 • Summerlite 4ply

  Summerlite 4ply bestaat uit 100% van de fijnste katoen en heeft een mooi zacht en mat effect. De katoen bestaat in zeer veel zomerse kleuren. 175 m/50 gr. Breien met naalden 3.

 • Super Fine Merino 4ply

  Super Fine Merino 4ply van Rowan is een 100% wollen garen gemaakt van een zeer goede kwaliteit extra fijne merino wol. Merino wol is van nature elastisch en zacht, ook door manier van spinnen.Het is een bijzonder ademend materiaal, dus warm als het koud is en cool als het warm is. Ideaal voor babytruitjes. 165m/50 gr.

 • Valley Tweed

   

  Rowan Valley Tweed is traditioneel 100% wollen tweed garen, gesponnen in Huddersfield, Yorkshire, de thuisbasis van Rowan Yarns. Het is een luchtig garen door de speciale manier van spinnen. Voor breinaalden 3,5 mm. Verpakking: 50 gram met 207 m breigaren.

 • Colourscape Chunky
 • Hemp Tweed Chunky

  Hemp Tweed Chunky is de dikkere versie van Hemp Tweed, voor naalden 6mm. Samenstelling: 75%Wol en 25% Hennep. Verpakking: 100 gr. met 110 m garen. Proeflapje 10x10 cm =  14 steken en 19 toeren. Rowan Select : tijdelijk aanbod.
  GRATIS bij aankoop van het garen, patronenboekje met 5 modellen van Martin Storey.

 • Rowan finest

  Rowan Finest is een mengeling van extra fine Merino, kasjmier en alpaca. Een zeer zacht en comfortable garen. Verpakking: 25 gr. bolletje met 87 m garen. Voor naalden 3-3,25 mm. 16 bolletjes (400 gr) voor een medium damestrui (18x25 gr voor Large).

 • Soffili Yak

       GRATIS PATRONEN BIJ AANKOOP VAN DE WOL.

  Een superzacht garen bestaande uit 16% Yak, 25% Alpaca, 27% scheerwol en 32% nylon met een geborsteld harig effect. Het garen is volumineus, licht en luchtig. Verpakking: 50 gram met 165 m. Voor breinaalden 5 mm. Bij aankoop van het garen krijgt u het nieuwe patroonboekje gratis meegestuurd. Soffili Yak is een limited collection. Op = op.

Toont 1 - 11 van de 11 items
Toont 1 - 11 van de 11 items