Isager

Kies op eigenschap

Ingestelde filters:
  Materiaal
  Naalddikte
  Stekenverhouding 10 cm

  Volgende Cursus

  Bekijk de Kalender De volgende niet te missen Workshops

  Nieuwe producten

  Informatie

  Aanbiedingen

  Tags

  Workshops en Cursussen

  Isager

  Isager is een Deens breiwolmerk met prachtige natuurlijke breigarens in een bijzonder kleurengamma. De garens zijn  heel fijn en dus uitermate geschikt voor fijn breiwerk, machinewerk, haakwerk, weven... De garens kunnen ook onderling gecombineerd worden, want de kleuren komen in de verschillende kwaliteiten terug. Marianne en Helga Isager zijn ...

  Isager is een Deens breiwolmerk met prachtige natuurlijke breigarens in een bijzonder kleurengamma. De garens zijn  heel fijn en dus uitermate geschikt voor fijn breiwerk, machinewerk, haakwerk, weven... De garens kunnen ook onderling gecombineerd worden, want de kleuren komen in de verschillende kwaliteiten terug. Marianne en Helga Isager zijn niet alleen zaakvoerder, maar ook ontwerpers van de zeer speciale breimodellen, naast Annette Danielsen en vele andere ontwerpers. De breimodellen zijn niet altijd eenvoudig, maar het resultaat is een echt breikunstwerk. De inspiratie voor de modellen is terug te voeren op de traditionele breipatronen en de natuur uit het Deense Noorden. Isager is gevestigd in Tversted, dicht bij Skagen, een streek die ook geliefd was bij Deense schilders. Marianne heeft sterke banden met Japan, wat zeker terug te vinden is in haar ontwerpen. Lana organiseerde enkele jaren terug een breireis naar Denemarken en regelmatig organiseren we in de winkel workshops waarin deze bijzondere technieken aangeleerd worden.

  Meer

  Isager  Er zijn 10 producten

  Subcategorieën

  • Alpaca 1

   Een fijn 100% zuiver Alpaca garen van Isager, gesponnen en geverfd in Peru. 400 mts garen op 50 gram bolletjes. Het garen wordt gebreid met naalden nr. 3 voor bv een sjaal of een vest, maar het is ook ideaal om samen te breien met andere garens. Dit geeft een zachter breiwerk met een bijzondere structuur en vooral een prachtig kleuraccent.

  • Alpaca 2

   Isager Alpaca 2 is mengeling van baby alpaca and merino lambswool. De merinowol zorgt voor het volume en de stevigheid, terwijl de alpaca een mooi kleureffect en zachtheid geeft. Dit prachtige garen wordt in Peru gesponnen en de eco versie is in de natuurlijke alpacakleuren. Deze kwaliteit is uitermate geschikt voor baby en kindertruien, maar vraagt wel handwas. Verpakking: 50 gram met 247 m garen. Voor naalden 2,5 - 3 mm wanneer enkel gebreid.

  • Aran tweed

   100% Ierse tweed wol in Aran dikte nummer 4 à 5 mm. Gesponnen en geverfd in Ierland. Ideaal voor vrijetijdstruien en stoere mannentruien. Verpakking 100 gram met 160 m garen.

  • Bomulin

   Een prachtige zomerdraad in linnen en katoen. Ideaal voor fijne zomertruitjes of in combinatie met andere draden. Samenstelling: 75%Katoen en 25% Linnen. Verpakking: 50 gr met 210 m garen. Voor naalden 2,5 - 3 mm.

  • Highland silk

   Een mooie combinatie van wol en zijde in fijne natuurlijke kleuren. Zacht en met een licht glanzend effect, zodat de steken goed tot uiting komen. Samenstelling: 80% Scheerwol en 20% Zijde. Verpakking: 50 gr. met 275 m garen. Voor naalden 3 mm wanneer enkel gebruikt.

  • Highland Wool

   100% wol, gesponnen in Peru in mooie kleuren geïnspireerd op de natuur van het Noorden. Ideaal voor kabels en andere steken, en natuurlijk ook voor een mooie fairisle in natuurlijke kleuren. Verpakking: 50 gr met 275 m garen. Individueel gebreid met naalden 2,5 - 3 mm.

  • Isager Tweed

   Ierse tweed (gesponnen en geverfd in Ierland) van 70 % wol en 30% mohair. Dit garen geeft een mooi kleurenspel in een fijne structuur. Verpakking: 50 gr / 200 m garen. Voor breinaalden 3 - 3,5 mm.

  • Japansk Bomuld

   Fijn bandjesgaren in 100% katoen, made in Japan. Ideaal voor een fijne zomertop of in combinatie met andere garens, bv. Alpaca 1 of Silk Mohair. Verpakking: 50 gr met 210 m garen. Voor naalden 2,5 - 3 mm.

  • Jensen yarn

   3 draads garen in 100% wol. Dit was het eerste garen in het Isager gamma, gesponnen in Denemarken. De kleuren, oorspronkelijk bedacht door Ase Lund Jensen, zijn geïnspireerd op de kleuren van Deense planten, met toevoeging van enkele zuiderse tinten. Iets dikkere kwaliteit voor naalden van 4 mm. Verpakking: 100 gr streng met 250 m garen.

  • Plant Fiber

   Plant Fiber is precies wat de naam zegt. Het is een garen dat bestaat uit vezels van verschillende planten, nl. ramie (een plant uit Oost-Azië die behoort tot de brandnetelfamilie), hennep en bamboeviscose. Het is zeer zacht en satijnglanzend breigaren. Ideaal voor kindertruien, zomertruitjes of ook weer te gebruiken in combinatie met andere Isager garens. Verpakking: 50 gram met 150 m draad. Voor breinaalden 3 - 3,5 mm.

  • Kvartet

   Een mooi plantaardig garen van 45% katoen, 28% linnen, 15% zijde en 12% brandnetel. Het gemêleerde karakter geeft een levendig effect. Het garen leent zich ook goed om te verwerken in combinatie met bijvoorbeeld Silk mohair. Verpakking: 50 gr. met 200 m garen. Voor breinaalden 2,5 - 3 mm.

  • Merilin

   Merilin is een garen van 20% linnen en 80% wol. Het geeft het garen een mooie structuur en het linnen maakt het ook wat koeler dan zuiver wol.  Ook ideaal voor kinderen of zomers breiwerk. Verpakking: 50 gr. met 104 m garen.

  • Silk mohair

   Silk mohair is combinatie van kid mohair en zijde in een mooi kleurenpalet. Voor fijn lace breiwerk of fijne truien of met meer draden samen voor truien en vesten. Samenstelling: 70 % super kid mohair en 30 % zijde. Verpakking : 25 gr. met 212 m garen. Voor naalden 3,5 - 4 mm.

  • Spinni

   Fijn eendraadsgaren in 100% wol. Geschikt voor lace breiwerk en machinebreiwerk. Ook ideaal om samen te verwerken met andere garens, in combinatie met alpaca wordt hij zachter. 300m/50 gr. streng.

  • Trio

   Isager brengt deze zomer een gloednieuw garen, TRIO. Het is een mengeling van 3 materialen, 50% linnen, 30% katoen en 20% bamboe. Verpakking: 50 gram met 350 m garen. Het is dus een dun garen dat met 2 of 3 draden samen kan gebreid worden, maar het laat zich natuurlijk ook mooi combineren met de andere garens van Isager. Op die manier kun je Trio gebruiken voor elke naalddikte en elk breimodel natuurlijk.

  • Tvinni

   100% Merino wol, 2-draads voor naalden 3 - 3,5 mm. Eén van de fijnste kwaliteiten van Isager. Prachtig kleurenpalet en mooi effect, zowel voor handbreiwerk als machinebreiwerk. Truien met lange levensduur. In combinatie met Alpaca nog zachter. Verpakking: 50 gram met 255 m garen. Ongeveer dezelfde looplengte als Alpaca 2 waarmee het vaak gecombineerd wordt.

  • Tvinni tweed

   Zelfde kwaliteit als Tvinni, maar ingekleurd met een mengeling van witte merinoswol en donkere Gotlandwol voor een licht tweed effect. Ideaal voor mooie stekentruien. Kan ook in combinatie met andere garens gebruikt worden. 100% merino/Gotland wol. Verpakking: 50 gr streng met 255 m garen.

  • Viscolin

   Samenstelling van linnen en viscose. Minder vast dan Bomulin. Valt heel soepel voor zomertruien of sjaals en leent zich ook goed om te combineren met andere Isager garens. Samenstelling: 50% Linnen en 50% Viscose. Verpakking: 50 gr met 175 m garen. Voor naalden 2,5 - 3 mm.

  Toont 1 - 10 van de 10 items
  Toont 1 - 10 van de 10 items